Primăria Botoşani, acuzată că a atribuit un contract fără să anunţe licitaţia

flori plantare 1Consilierul local Florin Ghiorghiţă acuză Primăria Botoşani că a atribuit contractul privind întreţinerea spaţiilor verzi unei firme, fără să fie făcut public anunţul privind desfăşurarea licitaţia. El spune că Primăria a dat bani firmei Cornell’s Floor, societate care nici măcar nu are sediul în municipiul Botoşani, ci în comuna Roma, şi nicidecum unei firme care contribuie la bugetul local.

like facebook

 Contractul l-aţi semnat în cursul săptămânii trecute, fără a apărea niciun un anunţ, nici pe site-ul Primărie, nici în mass-media locată, nici pe site-ul de licitaţie. Nu se ştie cum s-a făcut cererea de ofertă, cum s-a făcut caietul de sarcini. Acel contract pe care vreţi să îl faceţi este un contract multianual de opt ani, un contract cu o valoare de aproape 13 miliarde lei anual. L-aţi spart în mai multe contracte, sub 30.000 euro fiecare, contracte pe care le daţi prin încredinţare directă şi prima firmă care a beneficiat de finanţare este Cornell’s Floor. Probabil că nu dv. sunteţi vinovat, ci există un alt vinovat în cadrul Primăriei„, a spus Ghiorghiţă.

El i-a reproşat totodată primarului Portariuc că nu s-a ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte transparenţa privind cheltuirea banului public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *