„Mâna dreaptă” a lui Amişculesei, condamnată pentru evaziune

magistrati Tribunalul BotosaniUnul dintre oamenii de încredere a omului de afaceri Dumitru Amişculesei a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Juristul firmelor lui Amişculesei, Florin Cimpoi, a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost cercetat iniţial pentru spălare de bani.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, vineri, schimbarea încadrării juridice a faptei, astfel încât infracţiunea de spălare de bani a fost înlocuită cu cea de evaziune fiscală.

Magistraţii au decis condamnarea la trei ani de în chisoare cu suspendare, cu o perioadă de graţie de şase ani, pentru Florin Cimpoi.

Procurorii Pachetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus, în luna septembrie a anului trecut, trimiterea în judecată a lui Florin Cimpoi pe motiv că în calitate de administrator de fapt a unei societăţi comerciale, în perioada aprilie-decembrie 2008,  în mod repetat, a dispus înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni comerciale cu doua societăţi comerciale, precum şi cu mai mulţi producători agricoli – persoane fizice –   referitoare la achiziţionarea şi vânzarea unor mărfuri, folosind facturi fiscale conţinând date  necorespunzatoare realităţii, în scopul majorării fictive a cheltuielilor deductibile, cu privire la diminuarea impozitului pe profit şi a TVA de  plată.

Prin aceste operaţiuni, a fost cauzat  bugetului centralizat al statului un prejudiciu in suma de 1.146.734.000 lei.

Cimpoi a mai  fost trimis in judecata si pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor, constand in aceea ca, prin operatiuni bancare repetate, de creditare si retragere a unor sume de bani din conturile aceleiasi firme, a reciclat suma totala de 470.383 lei, bani proveniti din evaziune  fiscala.

One thought on “„Mâna dreaptă” a lui Amişculesei, condamnată pentru evaziune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *