Cerşetori din Botoşani şi Dorohoi, unii cu false handicapuri, ridicaţi cu duba Jandarmeriei din Suceava

Numărul foarte mare de oameni ajunşi la Suceava la procesiunea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a atras, ca în fiecare an, şi numeroşi cerşetori, foarte mulţi din alte judeţe. Aceştia intră în categoria cerşetorilor voiajori, care se deplasează în diferite localităţi, la evenimentele care adună un număr mare de oameni şi unde au şansa de a aduna sume importante.

Jandarmii care au acţionat ieri în zona Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” şi pe traseul pe care s-a desfăşurat procesiunea de pe străzile Sucevei au avut ca misiune principală depistarea cerşetorilor care stârnesc mila oamenilor prin false handicapuri, dar şi a celor foarte insistenţi, care deranjează mulţimea.  

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că „au fost depistate, îndepărtate din zonă şi amendate persoane din Buzău, Botoşani, Dorohoi, Hârlău sau Paşcani care apelau la mila publicului. Sancţiunile noastre s-au îndreptat spre cerşetorii care mimau false handicapuri şi spre cei care agasau publicul prin insistenţa lor”.

Printre cei amendaţi de jandarmi se numără şi un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Hârlău – Iaşi, recidivist condamnat pentru furturi, care cerşea cu o mână ascunsă în mânecă şi cerea bani pentru cu copil bolnav, fără a avea documente doveditoare în acest sens. Jandarmii l-au monitorizat pe acesta deoarece aveau suspiciunea că ar putea folosi cerşetoria ca pretext pentru furt. Până la urmă, acesta a scăpat doar cu o amendă de 200 de lei pentru cerşetorie. Aceeaşi sancţiune a încasat-o şi concubina sa, o femeie în vârstă de 33 de ani.

Jandarmii au precizat că faţă de anii anteriori numărul de cerşetori a fost ceva mai scăzut şi majoritatea dintre ei, deja cunoştinţe vechi de-ale oamenilor legii, s-au ferit în a mima false handicapuri.  

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *