Vezi ce dotări vor trebui să aibă taxiurile pentru obţinerea licenţei

taxiNoi reguli impuse de municipalitate pentru cei care doresc să obţină licenţă de taxi. Pentru a obţine un punctaj mai mare, maşinile vor trebui dotate cu geam despărţitor, să deţină dispozitiv de plată prin intermediul cardului bancar. De asemenea, cei care vor veni cu taxiuri ecologice vor primi un punctaj mai mare. Acestea sunt doar câteva din noile criterii impuse de municipalitate la obţinerea licenţei de taxi.

Am adăugat o serie de puncte la acordarea licenţei pentru taximetre. Am trecut dispozitiv de plată prin intermediul cardului bancar-20 puncte, dotare cu perete despărţitor între conducător şi client-10 puncte, dotare cu ESP-5 puncte, iar pentru maşinile electrice sau hibrid se acordă 20 puncte.  Aceste criterii nu sunt eliminatorii, însă îl pot ajuta pe un viitor taximetrist să obţină mai uşor licenţa. Sunt chestiuni opţionale”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

La această dată, există 480 de taximetrişti în municipiul Botoşani. Cei care de acum înainte vor dori licenţă pentru taxi, vor fi evaluaţi după noile criterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *