Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a dezvăluit cele 7 reguli de aur pe care oricine ar trebui să le respecte pentru un creier sănătos și tânăr, chiar și la o vârstă înaintată.
Leon Dănăilă a împărtășit cunoștințele lui acumulate de-a lungul vastei sale cariere în neurochirurgie. Medicul a subliniat, înainte de toate, că și creierul îmbătrânește, la fel ca multe alte organe, însă putem să încetinim acest proces dacă respectăm regulile explicate de el.
Leon Dănăilă dezvăluie cele 7 secrete pentru menținerea unui creier tânăr
Un creier poate îmbătrâni înainte de vreme dacă nu este suficient stimulat și nu este folosit în mod potrivit.
„Toate organele îmbătrânesc, odată cu vârsta și mai târziu, depinde de organ. Despre creier nu prea s-a povestit lucrul acesta. Am observat că și creierul îmbătrânește la un moment dat. Dacă este lăsat fără activitate, fără să fie solicitat, creierul îmbătrânește și celulele nervoase se deteriorează. Creierul este un organ foarte important care dirijează toate funcțiile organismului, iar funcțiile organismului, la rândul lor, se reflectă asupra organismului. Să nu credeți că este un organ independent. Este un organ care funcționează în relație cu celelalte funcții ale organismului”, a spus neurochirurgul Leon Dănăilă în cadrul conferinței „Fain și Simplu”, moderată de Mihai Morar.
Potrivit medicului, creierul are capacitatea de a-și prelungi „viața” bazându-se pe anumiți factori.
„Activitatea fizică, care este foarte importantă, succesele, satisfacțiile. Dacă nu ai succes, dacă nu ai satisfacții în activitatea de zi cu zi, să știți că se deteriorează creierul și întreg organismul. Succesele și satisfacțiile au un rol foate important. În afară de acestea, putem enumera în continuare spiritualitatea, cu religia și cu rugăciunea. De asemenea, somnul este foarte important pentru creier. În timpul somnului, creierul elimină o serie de produși metabolici care sunt dăunători organismului. Fiecare organ are niște produși metabolici care trebuie eliminați. Totodată, mai putem implica în activitatea bună a creierului sistemul alimentar. Sunt mai mulți factori alimentari. Carnea nu este bună să fie consumată de oamenii în vârstă, trebuie să fie consumată foarte puțin”, a mai explicat Leon Dănăilă, potrivit RomaniaTV