ÎPS Teofan, la 14 ani de la moartea patriarhului Teoctist Arăpașu: Să nu fie botoșănean care, cel puțin o dată în viață, să nu meargă la casa memorială

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, prezent, vineri, la Botoșani, a transmis un mesaj cu prilejul împlinirii a 14 ani de la moartea patriarhului Teoctist Arăpașu, din Tocileni. El a vorbit despre importanța acestei zile pentru creștinătate și mai ales pentru locuitorii Botoșaniului, pentru că Teoctist Arăpașu s-a născut în județul nostru.

Să nu fie botoșănean care, cel puțin o dată în viață, să nu meargă la mormântul său de la mormântul său de la București, să nu meargă la mormântul părinților săi de aici, din Botoșani, să nu meargă la casa memorială, pe care o vedem ca un lanț de case memoriale aici, în județul Botoșani: Casa Memorială a patriarhului Teoctist, a Sf. Ioan Iacob de la Hlipiceni și nădăjduim să avem încă trei case memoriale legate de părintele Paisie Olaru, părintele Cleopa Ilie și părintele Dionisie cel orb, toți trei pornind din această zonă, trei părinți care sunt propuși să fie canonizați”, a spus ÎPS Teofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *