Incredibil! Botoșănenii au ajuns să facă „bișniță” cu timbre fiscale

timbru-fiscalZeci de persoane din Botoşani au mai găsit o soluție pentru a face bani. Ei au ajuns să facă bişniţă cu o taxă la stat. Profitând de criza din alte judeţe, cel mai afectat fiind Iaşul, botoşănenii au început să vândă la suprapreţ timbrele fiscale.

În municipiul Iaşi, oficiile poştale au epuizat stocul de timbre fiscale, iar pe fondul unor neînţelegeri între Poşta Română şi Imprimeria Naţională, nu au mai fost făcute comenzi noi.

Astfel, oamenii sunt prinşi într-un cercu vicios, ei având nevoie de timbre pentru eliberarea diverselor documente. În paralel, oficiile poştale din Botoşani încă mai dispun de aceste timbre şi s-a ajuns în situaţia în care anumite persoane achiziţionează, zeci sau sute de timbre şi le trimit în Iaşi, unde sunt vândute la suprapreţ celor care au nevoie. Spre exemplu un timbru fiscal de doi lei ajunge să fie tranzacţionat cu 10 lei.

like facebookReprezentanţii fiscului spun că pentru a evita o asemenea problemă, oamenii pot întreba la instituţiile la care se solicită timbre fiscale pentru eliberarea unor astfel de documente, dacă acceptă o chitanţă cu aceeaşi sumă de la trezorerie. Astfel se înlocuieşte timbrul cu taxa achitată în contul Ministerului Finanţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *