2 milioane lei, prejudiciul recuperat în două luni în cazuri de evaziune

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Lupta împotriva evaziunii fiscale şi a contrabandei continuă la Botoşani. Prefectul Cristian Roman a prezentat rezultatele obţinute în luna aprilie de grupul de lucru constituit la nivelul judeţului în acest sens, controalele şi amenzile date fiind cu mult mai mari decât în luna martie. Prejudiciul recuperat în cele două luni a fost de aproape două milioane de lei.

În luna aprilie au fost realizate 744 controale, faţă de 452 în aprilie, iar valoarea mărfurilor confiscate a fost în aprilie de 184.000 lei faţă de 150.000 lei în martie. De asemenea, în luna aprilie au fost întocmite 16 dosare penale, faţă de 10 în luna martie. Şi valoarea prejudiciului recuperat de la cei care se folosesc de diverse modalităţi de sustragere de la plata obligaţiilor către stat a fost mai mare în aprilie decât în martie, respectiv peste 1,2 milioane lei în aprilie şi 800.000 lei în martie.

Aştia sunt banii pentru întregirea salariilor bugetarilor. Singura sursă credibilă şi sustenabilă este aducerea acestor bani înapoi la bugetul statului şi apoi în buzunarele cetăţenilor. Nu alte surse, nu împrumuturi bancare, nu alte variante, nu FMI. La noi în judeţ s-a făcut treabă. Dacă fiecare judeţ ar face cee am făcut noi, lucrurile ar sta cu totul şi cu totul altfel„, a spus prefectul Cristian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *