Prefectul Cristian Roman: Datorită severităţii, mulţi cetăţeni se plimbă pe la Siret şi Sculeni şi evită cele două vămi ale noastre

Vama Radauti Prut
Vama Radauti Prut

Lucrătorii din vămile botoşănene au luat lucrul în serios, dacă discutăm de combaterea evaziunii fiscale, a declarat prefectul Cristian Roman. Acesta a precizat că acest lucru se reflectă în numărul maşinilor care au tranzitat vămile din judeţul Botoşani, în primele trei luni ale anului în curs, comparativ cu vămile din judeţele Iaşi şi Suceava.

Potrivit unei statistici prezentate de prefect, în primele trei luni ale anului 2011, în vama Sculeni au trecut 64.000 de autovehicule, iar în 2012  au trecut 66.000 autovehicule, în timp ce în Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuţi Prut în aceeaşi perioadă a anului 2011 au trecut prin vamă peste 24.000 de maşini, pentru ca în aceeaşi perioadă a anului 2012 să treacă prin vamă doar 14.000 de maşini. Aceeaşi scădere a fost înregistrată şi în Vama Stânca.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la numărul de persoane care au intrat şi ieşit din ţară prin cele două puncte de frontieră. Vreau să tragem o concluzie: poate datorită severităţii sau poate datorită lucrurilor impuse în judeţul nostru, mulţi cetăţeni se plimbă pe la Siret şi Sculeni şi evită cele două vămi ale noastre. Asta înseamnă că ne facem treaba„, a spus prefectul Cristian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *