176 dosare de alocaţii pentru susţinerea familiei, suspendate din cauza absenţelor

Sebastian Tocariu
Sebastian Tocariu

Absenţele nemotivate ale copiilor au lăsat fără alocaţii de susţinere aproape 180 de familii din judeţul Botoşani. Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, a declarat că cele 176 de dosare au fost suspendate luna trecută în urma absenţelor, iar alte 274 de cazuri cuantumul alocaţiei a fost diminuat, funcţie de absenţele acumulate. La nivelul judeţului, sunt în jur de 12.500 de familii care primesc alocaţii de sprijin.

Sunt şi elevi din rural, dar şi din urban. Maximum la nivelul judeţului a fost în jur de 15.000 de astfel de alocaţii„, a spus Tocariu.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani a primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) o situaţie cu absenţele nemotivate ale copiilor de vârstă şcolară care fac parte din familiile beneficiare de alocaţie de sprijin. Familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară şi care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei pot pierde acest drept din cauza absenţelor şcolare nemotivate ale copiilor, măsura fiind luată şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

În luna martie, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost înregistrate peste 235.000 de absenţe, din care în jur de 97.000 de absenţe au fost motivate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *