Partidul Verde a depus candidaturile la ora 23.59

Candidati Partidul verdePartidul Verde şi-a depus, marţi noapte, candidaturile pentru Consiliul Local al municipiului Botoşani cu un minut înainte de închiderea Biroului Electoral de Cirscumscripţie. Liderul filialei din Botoşani a PV, Dan Stănescu, a ajuns la BEC pe ultima sută de metri, după ce dosarul iniţial, pe care a încercat să îl depună în jurul orei 21.30, nu era întocmit corect şi, în plus, avea un candidat care nu îndeplinea condiţia legală de a fi ales, adică nu avea vârsta de 23 de ani împlinită în ziua depunerii candidaturii.

După ce a fost verificat de preşedintele BEC, Adrian Murariu, dosarul a fost admis. Cei patru candidaţi pentru Consiliul Local sunt Gabriel Hăisuc Cimpoieşu, Liliana Stănescu, Laurenţiu Costaş şi Mirel Azamfirei. Cea de-a cincea persoană inclusă iniţial pe listă a fost înlăturată, din cauza vârstei.

Din cauza întârzierii, PV nu a reşit să mai depună dosarul de candidaţi la Consiliul Judeţean.

Cu puţin timp înainte de închiderea BEC, dosare au depus, de asemenea, Partidul Poporului- Legea Cojocaru (PP-LC), atât la Primărie (candidat Petru Mihăilă), cât şi la Consiliul Local (12 candidaţi), dar şi Partidul Pensionarilor şi al Protecţiei Sociale (doi candidaţi- Vasile Cojocaru şi Rita Toma).

Marţi seară a depus o listă cu patru candidaţi şi Uniunea Naţională a Comunităţilor de Romi. În fruntea listei se regăseşte Adelina Dibu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *