Sute de credincioşi, printre care şi prefectul şi primarul, au întâmpinat moaştele Sfântului Gheorghe. FOTO!

Moastele Sfantului Gheorghe Sute de credincioşi au participat, duminică după-amiază, la ceremonia de aducere, la Botoşani, a moaştelor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Bucăţile de trup ale Sfântului Gheorghe au fost aduse la Biserica „Sf. Gheorghe” din Botoşani, cu prilejul hramului de pe 23 aprilie, când este marcată şi Ziua municipiului Botoşani.

Racla a fost adusă la Biserica Sfântul Gheorghe cu o gardă de onoare formată din soldaţi de la Garnizoana Botoşani. Ea a fost întâmpinată de preotul paroh Gheorghe Mateciuc, care a fost însoţit de un sobor de preoţi. De asemenea, la primire au luat parte şi primarul Cătălin Flutur şi prefectul Cristian Roman, care au sărutat moaştele imediat după ce au fost coborâte din maşină. Moaştele vin de la Biserica Feredeni din Iaşi şi vor sta trei zile.

După ceremonia de aducere a moaştelor, a urmat Vecernia. Luni, pe 23 aprilie, de Sfântuol Gheorghe, la aceeaşi biserică va avea loc o slujbă religioasă oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *