Amenzi şi sesizări penale pentru evaziune fiscală

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Radu Ţurcanu
Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Radu Ţurcanu

Directia Generala a Finantelor Publice a inaintat, in luna martie, un numar de cinci sesizari penale organelor de cercetare in vederea continuarii cercetarilor pentru un prejudiciu de peste 500.000 lei,  a declarat directorul DGFP Botosani, Radu Turcanu. Motivul sesizarilor il constituie sustragerea contribuabililor de la actiunile de inspectie fiscala, inregistrarea eronata de date in contabilitate, respectiv a veniturilor si cheltuielilor.

De asemenea, in perioada amintita au fost aplicate noua amenzi contraventionale, cu o valoare de 15.500 lei si au fost intocmite trei decizii de instituire a sechestre asiguratorii pentru suma stabilta la control de 93.000 lei.

Luna trecuta, inspectorii de la Fisc au realizat 176 actiuni de control, din care 61 inspectii fiscale, 115 fiind controale inopinate, cercetari la fata locului, precum si controale incrucisate.

Domeniile de activitate supuse inspectiilor fiscale si care au generat diferente de materie impozabila, acestea reprezentand creante fiscale principale si creante fiscale accesorii, in luna martie, au fost agricultura, fabricarea incaltamintei, comertul cu autoturisme second-hand, lucrari de constructie si alimentatie publica precum si activitati de jocuri de noroc. Urmare a actiunilor de control, au fost stabilite diferente suplimentare de obligatii de natura fiscala in suma totala de 2,8 milioane lei, din care creante bugetare aferente operatorilor economici organizati ca persoane juridice, 2,3 milioane lei si creante bugetare aferente operatorilor economici organizati ca persoane fizice in diverse forme de organizare, 535 mii lei. Pierderea fiscala a fost diminuata in luna martie cu suma de 840 mii lei la operatori economici persoane juridice si persoane fizice, in pondere la societati care au ca obiect de activitate agricultura, constructii si fabricarea incaltamintei„, a precizat Turcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *