Bilant al luptei impotriva evaziunii fiscale la Botosani: Statul, pagubit de 41,5 milioane lei

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Evaziune fiscala de 41,5 milioane lei constatata de grupul de lucru constituit la nivelul judetului in vederea combaterea evaziunii fiscal. Prefectul Cristian Roman a prezentat, vineri, un prim bilant al luptei impotriva evaziunii fiscal, la trei saptamini de la constituire.

Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, in perioada amintita au fost 452 controale, la care au participat 432 de forte, fiind aplicate amenzi in valoare de aproape 490.000 lei. De asemenea, au fost confiscate marfuri in valoare de peste 150.000 lei si constatat un prejudiciu de 41,5 milioane lei. In urma actiunilor de control au fost intocmite zece dosare penale si zece suspendari de activitate.

 “Guvernul s-a angajat ca in 60 de zile sa reduca deficitul bugetar prin aducerea unor sume la buget din activitatile nelegale. Piata Mare este principalul focar de evaziune fiscala.  S-a constatat un prejudiciu in toata activitatea de 41,5 milioane lei. Este o suma care pe mine ma inspaimanta.  Cei care au mers in teren au constatat aceste lucruri intr-o prima forma. Este posibil ca evaziunea fiscal sa fie si mai mare. Au fost recuperate 800 mii lei. Suma recuperata este mica functie de prejudiciul constatat. Vreau sa atrag atentia la metodele ingenioase pe care le practica unui agenti. Vreau sa trag un semnal, ca oamenii din institutiile statului sunt mult mai bine pregatiti decat evazionistii”, a spus prefectul Cristian Roman.

Acesta se considera  multumit de activitatea privind combaterea evaziunii fiscal. El spune ca aceasta reprezinta singura  posibilitate de aducere a salariilor functionarilor publici la nivelul celor din urma cu doi ani, precum si de indexare a pensiilor .

Evaziunea fiscala a fost constatata la mai multi agenti economici, de la precupete pina la vinzatori de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *