Bişniţar de maşini, acuzat de evaziune fiscală

masini cu numere rosiiUn bărbat de 45 de ani din Botoşani care a făcut comerţ cu maşini la mâna a doua este cercetat pentru evaziune fiscală. El a valorificat maşinile fără însă a declara veniturile la stat. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au dispus  începerea urmăririi penale faţă de Aurel M., de 45 de ani din municipiul Botoşani, persoană suspectată că în perioada 1 ianuarie 2007 şi 31 august 2011, în calitate de persoană fizică, a efectuat în total 30 de tranzacţii cu autoturisme second-hand, în valoare totală de peste 298.000 lei, fără a solicita înregistrarea în evidenţele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Botoşani, ca plătitor de TVA.

Potrivit Poliţiei, prin ascunderea sursei impozabile, acesta s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, în sumă de 41.180 lei, din care 35.400 lei TVA şi 5.720 lei impozit pe venit.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prin ascunderea bunului sau a sursei impozabile ori taxabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *