Trei secretari de comune, chemaţi în faţa Comisiei de disciplină a Instituţiei Prefectului

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Secretarii comunelor Albeşti, Ripiceni şi Santa Mare, găsiţi cu nereguli în urma unui control efectuat de către Instituţia Prefectului. Verificările au fost efectuate, spune prefectul Cristian Roman, în urma unor abateri repetate semnalate în documentele unităţilor administrativ-teritoriale. La Ripiceni, majoritatea hotărârilor de Consiliu Local nu sunt adoptate cu respectarea legii, lucru care poate duce la dizolvarea consiliului.

Cei trei secretari sunt chemaţi în faţa comisiei de disciplină a Instituţiei Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că secretari „problemă” există şi în alte primării din judeţ.  

La propunerea juriştilor, am ales trei dintre cei care încalcă atribuţiunile de serviciu şi i-am ales astfel încât să nu se supere niciun partid politic. Am ales trei secretari de la trei comune conduse de primari din partidele cele mai importante , respectiv PNL, PSD şi PDL. Există o întreagă discuţie despre secretari. Colegii mei mi-au adus rapoartele şi mi-au propus sesizarea Comisiei de disciplină pentru grave încălcări ale legii. Juriştii care au făcut control sunt profesionişti şi problemele trenează de ani de zile la toate cele trei primării„, a spus prefectul Cristian Roman.

Sancţiunile în cazul celor trei secretari de primării pot merge până la destituirea acestora din funcţii.

Comisia de disciplină care există la nivelul Instituţiei Prefectului doar propune, însă sancţiunea se aplică de Consiliul Local. Aceşti secretari sunt şi leneşi, o parte nu sunt atât de bine pregătiţi profesional, neglijenţi„, a adăugat prefectul.

Cristian Roman spune că în vizorul Instituţiei Prefectului sunt şi alţi secretari de comune care nu îşi fac treaba aşa cum trebuie.

One thought on “Trei secretari de comune, chemaţi în faţa Comisiei de disciplină a Instituţiei Prefectului

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    VENITI SI LA VACULESTI SI VEDETI ALT PROST SI MAI PROST CA MINE CA AM 8 CLASE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *