Sindicatele au depus, vineri, cerere de autorizare a protestelor de săptămâna viitoare

Confederaţiile sindicale Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical au făcut, vineri, o cerere de autorizare a unui miting şi a unui marş de protest care vor fi organizate, pe 29 februarie, la Botoşani. Protestele vor începe la 13.45 prin adunarea manifestanţilor pe esplanada Casei Sindicatelor. La ora 14.15, cei circa 500 de participanţi vor pleca în marş pe strada Cuza Vodă- strada Nicolae Iorga- Calea Naţională- Octav Onicescu- Calea Naţională- Cuza Vodă- Piaţa Revoluţiei.

Mitingul va dura până la 16.15.

Sopul acţiunii este acela de a protesta faţă de austeritatea şi faţă de măsurile impuse de actuala guvernare, faţă de ideea că România va semna tratatul de austeritate al UE, deşi nu face parte din zona euro, dar şi faţă de cei care obligă muncitorii să muncească la negru sau gri.

Sindicatele mai cer crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, restabilirea dialogului social şi pensii decente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *