Spor de ecran cerut în instanţă de personalul din învăţământ

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) a deschis o acţiune în instanţă împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Ministerului Educaţiei, prin care solicită recuperarea sporului de condiţii periculoase şi a sporului de ecran pentru personalul din învăţământ. Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani, a declarat că nu mai puţin de 365 de procese au fost deschise în instanţă pe această speţă. Aceste sporuri le-au fost tăiate personalului din învăţământ la începutul acestui an şcolar.

Sunt deschise 365 de procese pentru tot atâtea şcoli. Noi am cerut în instanţă recuperarea şi intrarea în normalitate a sporului de condiţii periculoase şi vătămătoare de lucru, pe care îl primeau oamenii de serviciu, precum şi sporul de ecran pe care îl primeau informaticienii, bibliotecarii şi cei care lucrează cu calculatorul„, a spus Ţiprigan.

Reprezentanţii SIP au cerut un punct oficial şi de la Inspectoratul Şcolar cu privire la sistarea acestor sporuri, iar răspunsul dat a fost acela că sunt ilegale.

Sporurile de ecran erau stabilite de şcoli funcţie de volumul de lucru şi reprezentau între 10 şi 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *