Maria Ţiprigan, liderul SIP: Vor fi multe restrângeri de activitate. Sunt tineri care nu mai au unde să-şi ia locuri de muncă

Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani
Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani

Profesorii botoşăneni care îşi vor pierde posturile în anul şcolar viitor sunt într-o situaţie disperată, a declarat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP). Aceasta a spus că dascălii, unii care mai au câţiva ani până la pensionare, nu au garanţia că îşi vor găsi o altă catedră şi se tem să nu intre în şomaj. Pentru anul şcolar viitor şi-au anunţat intenţia de a ieşi la pensie peste 70 de cadre didactice, însă numărul celor afectaţi de restrângeri va fi cu mult mai mare. Şi asta pentru că populaţia şcolară este în scădere.

Nu dorim nimănui să treacă prin situaţiile pe care le trec colegii noştri, de restrângeri de activitate. Au făcut în aşa fel metodologia încât să-i afecteze şi pe cei care nu sunt în ţară şi trebuie să se întoarcă să îşi facă dosarul pentru evaluarea activităţii. La Grup Şcolar Alexandru cel Bun, fostul Textil, vorbim de cele mai multe restrângeri de activitate, dar şi de Grup Şcolar „Elie Radu” Botoşani. Aici sunt revolte generale. Avem colegi cu doi-trei ani până la pensie, dar sunt tineri care nu mai au unde să-şi ia locuri de muncă”, a spus Maria Ţiprigan.

Profesorii acuză măsura organizării concursului de titularizare în şcoli şi nu de Ministerul Educaţiei, aşa cum s-a întâmplat până anul trecut. Ei spun că directorii de şcoli vor dosi posturile şi nu le vor scoate pe toate la concurs.

Oamenii sunt descurajaţi şi nu cred în corectitudinea concursului de ocupare a posturilor pe principiul descentralizării„, a adăugat liderul SIP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *