Dumitru Amişculesei, trimis în judecată într-un alt dosar de evaziune fiscală

Dumitru Amisculesei. Foto: Monitorul de BotosaniOmul de afaceri Dumitru Amişculesei a fost trimis în judecată într-un nou dosar în care este cercetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune. Cunoscutul afacerist botoşănean, care a lucrat în domeniul producţiei de alcool şi băuturi alcoolice, este judecat, acum, pentru afacerile derulate pe firma Mary Com. El a fost trimis în faţa magistraţilor de către procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru un prejudiciu adus statului în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Afacerile au fost efectuate în urmă cu circa zece ani, iar după ilegalităţile făcute Amişculesei a făcut o tranzacţie fictivă a părţilor sociale ale Mary Com către un cetăţean ceh, Jan Stohr. Acest dosar a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pe 16 ianuarie 2005, însă, după mai mulţi ani, a fost trimis spre soluţionare către DIICOT. Recxent, el a fost finalizat şi trimis spre Judecare, iar primul termen a avut loc pe 24 ianuarie. În acest proces, Direcţia Generală a Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă.

Într-un alt dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus, pe 9 noiembrie 2011, trimiterea în judecată a lui Dumitru Amişculesei, a fiilor acestuia, Andrei şi Marius Amişculesei, a fostului jurist al firmelor lui Amişculesei, Florin Cimpoi, a contabilei Carmen Lenuş Mărgineanu, dar şi a asociatei unice de la societatea Daryany Firacos, Raluca Gorbănescu, acuzaţi de evaziune fiscală, producerea şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, spălarea banilor şi asocierea în vederea comiterii de infracţiuni.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi Mitică Vieriu, Vasile Arbore, Ioan Pavel şi Marin Păduraru, persoanele care asigurau aprovizionarea cu alcool de la Baia Mare şi distribuirea băuturilor.

Procurorii au trimis în judecată şi trei firme. Este vorba  Sandokan SRL Răchiţi, Fishmar Boys şi Daryany Firacos, implicate în afacerile ilegale cu alcool.

S-a reţinut că în perioada septembrie 2010- ianuarie 2011, inculpaţii, persoane fizice şi juridice, în calitate de autori sau complici, au desfăşurat activităţi privind aprovizionarea cantităţii de 104.000 litri de alcool etilic disimulat în produsul Dilusol 91 grade tărie alcoolică de la o firmă din Baia Mare, dar şi producerea şi comercializarea în sistemul en-gros şi en-detail a cantităţii totale de 444.426 litri rom şi vodcă de 21 de grade cu încălcarea legislaţiei fiscale.

Procurorii au stabilit că prejudiciul creat de familia Amişculesei şi asociaţii săi este de 4,24 milioane lei (echivalentul a 996.767 euro).

6 thoughts on “Dumitru Amişculesei, trimis în judecată într-un alt dosar de evaziune fiscală

  1. De asta nu le mai convine multora de Basescu si manipuleaza oamenii pentru proteste,deoarece toate lichelele astea sunt anchetate si trimise dupa gratii!Bravo Basescu tine-o tot asa!

  2. UNDE SUNT MAGISTRATII??? UNDE SUNT ORGANELE STATULUI??? INSTITUTIILE STATULUI??? ACESTI OAMENI FAC GENOCID SI NIMENI NU-I VEDE, DOMNILOR ASTIA OMOARA OAMENI, VA DATI SEAMA !!!!SI NIMENI NU LE FACE NIMIC, MAI GRAV SA VEDETI CA CINE S-A LEGAT DE EI CAD TOTI PE RAND!! ERA SA CADA SEFUL POLITIEI, DAR A SCAPAT, A FOST CERTAT RAU TARE DE CEI DE SUS!!!!! DOMNUL PRIM PROCUROR A CAZUT!!!!!! CINE MAI URMEAZA????????????
    JUDECATORII DIN BT NU I-A LASAT IN LIBERTATE DAR CEI DIN SUCEAVA AU LUAT LOZUL SI I-A LASAT IN LIBERTATE!!! DE CE OARE??? RUSINE INSTITUTIILOR STATULUI!!!!!!!!!!!!RUSINE MARE!!

  3. Domnule Manole, nu fi sigur ca e meritul lui Basescu, doar unii oameni mai incearca sa si faca treaba dar nu prea se finalizeza demersurile lor.
    Oamenii beau in continuare acele bauturi infecte si probabil ca multi ajung sa moara! dar cui ii pasa? Mai nou se vinde bautura alcoolica sub denumirea de apa de gura LUMA la sticle din plastic de 2 litri! Adica e sfidare si nesimtire la drumul mare! dar cui ii pasa? Cata vreme se fac bani pentru partid nu exista impedimente de genul sanatatii oamenilor! Este probabil ultimul lucru la care se gandesc acesti habotnici lipsiti de scrupule!
    Ca sa stim in ce hal de degradare a ajuns specia umana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *