Beneficiarii ajutoarelor sociale cu datorii la bugetul local pe 2011, rămân fără drepturile băneşti

Agentia Judeteana de Prestatii Sociale
Agentia Judeteana de Prestatii Sociale

Beneficiarii ajutoarelor sociale, care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale ar putea pierde drepturile băneşti.  Potrivit unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, începând cu anul 2012, pentru menţinerea dreptului la ajutorul social, la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi la alocaţia pentru susţinerea familiei, beneficiarii au obligaţia să îşi achite obligaţiile legale faţă de bugetul local aferent anului 2011, pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.

În situaţia în care, până la data de 31 ianuarie 2012, această obligaţie aferentă anului 2011 nu este îndeplinită de beneficiarii mai sus menţionaţi, primarul suspendă prin dispoziţie, dreptul la aceste prestaţii. Suspendarea operează pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lunii februarie 2012.

Cei care îşi achită astfel de obligaţii vor fi repuşi în plată. În situaţia în care, după termenul de cinci luni, nu sunt achitate obligaţiile faţă de bugetul local, drepturile încetează. Suspendarea, reluarea şi încetarea drepturilor se face prin decizie a directorului executiv al agenţiei teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *