Un fost ministru al Culturii face Revelionul la Botoşani

Theodor Paleologu pregtindu-se de revelion
Theodor Paleologu pregtindu-se de revelion

Un fost ministru al Culturii petrece noaptea dintre ani la Botoşani. Este vorba despre Theodor Paleologu, care va petrece Revelionul într-o locaţie mirifică pentru el: conacul Miclescu din localitatea Călineşti- Bucecea.

„Voi petrece Revelionul la un bun prieten, Radu Miclescu, în judeţul Botoşani. Are un conac superb pe care l-a restaurat admirabil„, a spus Paleologu, care s-a arătat foarte încântat că la acest eveniment va putea îmbrăca smokingul, pe care în România nu prea poate să-l îmbrace.

Conacul familiei Miclescu a fost construit la 1711, de către Grigore Miclescu. În momentul de faţă are 30 de camere, la fel ca la sfîrşitul anilor ‘40, cînd a fost preluat abuziv de către comunişti. În toată această perioadă, conacul familiei Miclescu a avut mai multe destinaţii, printre care şi cea de penitenciar. Între timp, i s-au adus o serie de modificări. În incintă se află amenajat şi un apartament al reginei, în amintirea momentului în care conacul a avut-o ca oaspete pe soţia regelui Ferdinand I.

Conacul familiei Miclescu adăposteşte o sumedenie de obiecte de artă extrem de valoroase şi rare. Multe au fost achiziţionate în timp, iar altele, ce au aparţinut familiei Miclescu, au fost recuperate după revoluţie. De altfel, Radu Alexandru Miclescu are destul de multe obiecte care au aparţinut familiei sale. Cel mai vechi obiect din conacul de la Călineşti este un vas chinezesc ce datează de la 1250. Mobilierul datează de pe la 1700–1800 şi reprezintă mai multe stiluri şi culturi. Printre piese se află şi două fotolii din biroul Ţarului Alexandru I al Rusiei. La Călineşti se găseşte un tablou extrem de valoros din 1493, cu chipul Împăratului Maximilian al III-a.

One thought on “Un fost ministru al Culturii face Revelionul la Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    nu ma pot abtine, dar mutantul asta nu merita pomenit, un maimutoi care il face pe tatsu de rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *