Serviciul de Probaţiune Botoşani a marcat, luni, zece ani de activitate

Serviciul de Probatiune Botosani-zece aniServiciul de Probaţiune Botoşani a marcat, luni, zece ani de activitate. La eveniment au participat autorităţi locale, reprezentanţi ai Tribunalului Botoşani, precum şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Lucia Câmpan, şefa Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani, a declarat că în cei zece ani de activitate, Serviciul de Probaţiune Botoşani a traversat mai multe etape de dezvoltare, fiind cunoscut ca un serviciu specializat în reintegrarea socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni condamnate la pedepse neprivate de libertate, contribuind astfel la prevenirea reiterării comportamentului infracţional al acestora şi implicit la creşterea siguranţei comunitare.

Multe state au sărbătorit deja 100 de ani de activitate, noi sărbătorim doar zece . Probaţiunea înseamnă pe de o parte o pedeapsă, pe de altă parte un concept, o instituţie„, a spus Lucia Câmpan.

Potrivit unei statistici, până la această dată Serviciul de Probaţiune Botoşani a întocmit un număr de 2065 referate de evaluare, cu date despre învinuit ce au fost oferite instanţelor de judecată şi organelor de urmărire penală. De asemenea, a asigurat supravegherea a unui număr de 403 persoane, cu scopul reintegrării persoanelor ce au săvârşit infracţiuni, cele mai multe persoane fiind majore. În aceeaşi perioadă au beneficiat de asistenţă şi consiliere un număr de 238 persoane, de consiliere psihologică beneficiind un număr de 12 victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *