Deficit de 600 de posturi în unităţile spitaliceşti din judeţul Botoşani

Spitalul JudeteanDirecţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis către Ministerul Sănătăţii deficitul de posturi în spitalele din judeţul Botoşani. Şi asta pentru că Guvernul va discuta, săptămâna aceasta, despre deblocarea posturilor din sănătate.  Astfel, peste 604,5 de posturi ar mai fi necesare  a fi ocupate prin concurs în unităţile sanitare din judeţ, de la medici şi asistenţi medicali până la infirmiere şi şoferi pe ambulanţă. Din acestea, zece sunt posturi unice. Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Spitalul Judeţean. Aici, ar mai fi nevoie de 490 de posturi, din care 45 de medici, 192 personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, 252 personal medical auxiliar(infirmiere, îngrijitoare). La Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean se solicită deblocarea a 35 de posturi. Şi la Spitalul municipal Dorohoi sunt necesare 49 de posturi spre a fi ocupate, iar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt necesare 35 de posturi, din care şase medici, 17 şoferi de ambulanţă şi restul asistenţi medicali.

Managerul Spitalului Judeţean, medicul Ovidiu Mimor, susţine însă că unitatea nu are nevoie de 490 de posturi de medici, pentru că astfel s-ar depăşi indicatorii de management, unul dintre aceştia fiind încadrarea în cheltuieli de personal la 70%.

Cele încă 490 de posturi reprezintă normarea maximă după Legea 1224, ori noi acum mergem cu numărul de personal de care dispunem la mediu şi ne desfăşurăm fără probleme activitatea. Nu avem cum să încadrăm atâţia oameni acum, pentru că ar fi mult prea mult personal, însă este bine să se deblocheze aceste posturi pentru că am acoperi mai uşor posturile libere prin demisii sau concedii fără plată „, a declarat managerul Spitalului Judeţean.

Acesta susţine că nevoie de personal, în jur de 35 de medici şi asistenţi medicali, ar fi la UPU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *