Bal de epocă la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Andreea Andrici a câștigat Miss Boboc 2011 la Colegiul Economic "Octavi Onicescu"

Ținute sexi și elegante, costume de epocă, un decor în acord cu povestea pe care liceenii de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” au creat-o pentru bobocii, care au candidat la statutul de Miss și Mister Boboc 2011. Organizatorii spectacolului au introdus publicul într-o poveste cu iz medieval, atât la competiția în sine, cît și la spectacolul care a cuprins frecvente transpuneri în trecut.

Scena a fost ocupată, la marginea ei, de un pian vechi, folosit ca decor căci nimeni nu a cântat la el, acesta fiind un detaliu proeminent al poveștii. Costumele de epocă pe care concurenții le-au îmbrăcat pentru a-și face apariția, pentru prima dată, în scenă au smuls ropote de aplauze și urale de susținere din partea colegilor care nu au contenit nicio clipă să facă galerie bobocilor aflați pe scenă. Publicul s-a manifestat, însă pe parcursul spectacolului şi foarte zgomotos și chiar aproape violent, aruncînd cu avione confecționate din ziar pe scenă.„Se pare că unii dintre voi ați învățat să faceți avioane. Eu știam să fac asta la grădiniță”, le-a transmis, inspirat, de pe scenă prezentatorul.

A urmat o probă de zi în care cele 9 fete, aspirante la statutul de Miss Boboc, au defilat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor în rochii elegante, dar mult mai simple decît cele purtate la prima lor apriție în scenă. Concurentele au fost urmate, la această probă, de cei 9 băieți, care și-au arătat întreg farmecul de care dispun. În timpul cât concurenții defilau la proba de zi, cei doi prezentatori au făcut cunoștință publicului cu fiecare boboc-concurent, spunând la fiecare în parte date despre înălțime, greutate, motto personal, pasiuni, etc.

Proba sport a ieșit din decorul medieval, concurenții revenind la tumultul vieții secolului XXI. Îmbrăcați sport, toți purtînd aceleași costumații, bobocii au arătat juriului condus de directorul liceului, Cristina Zamciuc că sunt și foarte buni dansatori. A lipsit proba întrebărilor de cultură generală, dar aceasta a fost înlocuită cu succes de una mai originală și cît se poate de specială. Păstrând datele poveștii medievale, tinerele îmbrăcate în rochii vaporoase sau mai simple dar de epocă au purtat măști, concurenții urmînd să-și descopere, fiecare, partenerele. Și au făcut-o neașteptat de bine, apelând fiecare la mișcări tandre și chiar, pe alocuri, la jocuri simpatice prin care încercau să-ș păcălească partenera oficială că o confundă cu celalalte „curtezane”.

Decorul medieval propus pentru spectacol i-a inspirat și pe elevii clasei a XII-a B care au propus publicului o interesantă paradă cu costume de epocă. Parada modei a fost vedeta spectacolului, publicul asistând la mai multe reprize de paradă, fie cu costume de zi, business ori de…coafuri.

Proba de seară legată armonios cu cea a dansurilor de societate a surprins din nou publicul, concurenții afișând eleganță și bun gust atît la pașii de vals, cît și în privința costumațiilor de seară. Probele la care au fost supuși concurenții au fost presărate cu momente artistice deosebite.

Cosmin Agache, băiatul de la emisiunea „Românii au talent”, primit cu multe urale din public, a înregistrat o nouă premieră. Dacă seara trecută a făcut un duet cu un alt tînăr talentat la beatboxing, de data aceasta a beneficiat de o interesantă coregrafie realizată de câțiva din membrii formației Fashion. Trupa de dans a evoluat și ea în spectacolul liceului economic. Printre cei care au încântat publicul, fie cu piese de muzică populară, fie cu piese de muzică ușoară, s-au numărat Ioana Mititelu, Mădălina Zvâncă, Alexandru Casandra sau Ana Maria Lungu. Nu au lipsit momentele de dans folcloric cu trupa liceului, cele de dans modern cu cei amintiți mai sus, Fashion, Glamour sau Extasy sau dansul țigănesc. Cei doi boboci care vor reprezenta Colegiul Economic Octav Onicescu, în finala din data de 17 noiembrie, sunt Andreea Andrici și Angel Chihaia. Tânăra deținătoare a titlului de Miss Boboc a obținut și unul din premiile oferite de sponsori, respectiv salonul Hermosa. Organizația de tineret PDL a oferit de asemenea două premii, în calitate de sponsori ai manifestării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *