Astăzi începe recensământul populaţiei şi al locuinţelor

recensamant 2011Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 începe pe 20 octombrie şi se termină pe 31 octombrie. La nivelul judeţului Botoşani, în această operaţiune, care este cea mai complexă din istorie, vor fi angrenaţi aproximativ 2.400 de persoane, dintre care 1.994 ca recenzări, 396 ca recenzor şefi şi zece ca şi responsabili de circumscripţie.
În momentul în care vor merge pe teren, recenzorii vor trebui să dispună, obligatoriu, de ecuson şi legitimaţie, pentru identificare. Ei vor avea şapte tipuri de formulare, a căror completare poate dura până la 45 de minute.
Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi înregistrate de către recenzori pe baza informaţiilor primite inclusiv de la vecini şi preot.
Refuzul de a completa aceste formulare va fi pedepsit cu o amendă cuprinsă între 1.500- 4.500 de lei, iar greșelile recenzorilor vor fi „taxate” și mai scump, cu amenzi cuprinse între 2.000-5.000 de lei.

Persoanele fără adăpost vor fi numărate cu sprijinul ONG-urilor.

Primele rezultate ale recensământului vor fi făcute publice în luna ianuarie a anului 2012. Datele complete ale recensământului urmează să fie disponibile peste 27 de luni, în 2014.

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011 este primul după aderarea României la Uniunea Europeană, care a stabilit ca în toate ţările membre această acţiune să se desfăşoare în acelaşi an, ceea ce oferă premisele comparabilităţii la nivel comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *