Gheorghe Marcu cere premierului să se grăbească cu bugetul pe 2012

Gheorghe Marcu în Senatul României
Gheorghe Marcu în Senatul României

Lideurl PSD Botoşani, Gheorghe Marcu, a adresat, luni, în Senat, o nouă interpelare premierului Emil Boc pe tema bugetului de stat. Marcu i-a atras atenţia primului ministru că bugetul trebuia conceput până pe 15 octombrie, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Sunt convins că vă sunt cunoscute prevederile Legii 500/2002 privind finanţele publice, care vă obligă să transmiteţi Parlamentului proiectul de buget pentru anul următor, până la data de 15 octombrie a anului în curs, conform art 35, alin (4): ”După însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget, prevăzute la alin. (1), acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an”. Termenul legal prevăzut a fost depăşit şi Parlamentul României nu a primit nici până acum proiectul de buget. 
Încălcările frecvente ale termenelor legale şi a obligaţiilor care vă revin, în calitate de şef al Executivului„, a spus Marcu.

De altfel, premierul a replicat, luni, spunând că Executivul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012, însă, el va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană va anunţa prognoza de creştere economică şi după ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, în urma negocierilor cu FMI şi CE.

One thought on “Gheorghe Marcu cere premierului să se grăbească cu bugetul pe 2012

  1. probabil ii cere in scris,ca daca trebuie sa vorbeasca…chiar o ia la fuga Boc.un incurcat care incurca si vietile altora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *