Ada Macovei, şefa IŞJ: Mesajul nostru şi-a atins scopul. Există oarece reţinere din partea cadrelor didactice pentru a continua procesul de strângere de fonduri

Sefa Inspectoratului Scolar, Ada Macovei
Sefa Inspectoratului Scolar, Ada Macovei

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că pe adresa scoalacurata@gmailcom au fost primite peste zece sesizări din partea părinţilor care au reclamat faptul că în şcolile în care învaţă copiii lor se cer bani de către cadrele didactice. Ada Macovei, inspectorul general al IŞJ, a declarat că fondurile se strâng în şcoli pornind de la cataloage care ar trebui să fie asigurate de şcoală, auxiliare pentru diferite obiecte, mape pentru opţionale, bani pentru ajutorul de educatoare în grădiniţele step by step, dar şi alte opţionale care se înregistrează în grădiniţe şi învăţământul primar, respectiv limbi străine, educaţie fizică, dans.

Este clar că mesajul nostru şi-a atins scopul. Există oarece reţinere din partea cadrelor didactice pentru a continua procesul acesta de strângere de fonduri fără a putea să elibereze chitanţă, în schimbă se ocupă unul din părinţii din clasă de strângerea fondurilor şi de plata acestor servicii mai mult sau mai puţin necesare dezvoltării copiilor la vârste şcolare foarte mici. Încercăm să diminuăm fenomenul şi suntem ferm convinşi că acesta nu va putea fi stopat,  mai ales într-un timp atât de scurt. În schimb, le mulţumim părinţilor care au încredere în noi şi care deocamdată ne-au mulţumit pentru promptitudinea cu care am putut să rezolvăm mare parte dintre cerinţele dumnealor. Sunt mulţumită, însă există în orice început o dificultate şi o rezistenţă la schimbare şi orice început este greu„, a precizat şefa învăţământului botoşănean.

Adresa pusă de IŞJ la dispoziţia părinţilor pentru sesizări va funcţiona în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *