Botoșăneni doborâți de caniculă. Tinere ajunse la Urgențe cu insolație sau arsuri solare

Mai mulți botoșăneni au ajuns la spital, în ultimele zile, după ce au fost doborâți de caniculă. Cei mai mulți dintre aceștia sunt femei care s-au expus prelungit la soare, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani. Oamenii acuzau stări lipotimice, insolație sau arsuri solare.

„În general, persoanele care sunt vârstnice și au alte patologii asociate vin în serviciul de urgență fie pentru tulburări de echilibru, fie pentru stări deshidratare, fie pentru tulburări digestive. Acestea, evident, că pot fi datorate și temperaturilor ridicate pe care le avem în ultima perioadă”, a declarat, pentru Tvr, șefa UPU SMURD Botoșani, Ramona Guraliuc.

Medicii atrag atenția să ne protejăm de razele puternice ale soarelui, să ne hidratăm corespunzător, să purtăm haine deschise la culoare, să consumăm multe fructe și legume și să evităm expunerea la soare la orele amiezii.

Asta mai ales că meteorologii anunță un nou val de căldură. Joi, județul Botoșani este sub alertă Cod Galben de caniculă, vineri sub Cod Portocaliu, iar sâmbătă și duminică județul nostru se va afla sub Cod Roșu.

Ne vom topi de căldură!

Pe 12 iulie, Botoșaniul este sub Cod Portocaliu. În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Pe 13 și 14 iulie, Botoșaniul este sub Cod Roșu de caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Urmareste-ne pe Google News

Ne vom topi de căldură! Botoșaniul sub alertă Cod Roșu de caniculă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *