Ne vom topi de căldură! Botoșaniul sub alertă Cod Roșu de caniculă

Ne vom topi de căldură! Meteorologii anunță Cod Portocaliu pentru vineri și apoi două zile de Cod Roșu de caniculă pentru județul Botoșani.

Pe 12 iulie, Botoșaniul este sub Cod Portocaliu. În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Pe 13 și 14 iulie, Botoșaniul este sub Cod Roșu de caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *