O tânără din Botoșani, care a fost la un pas de moarte după o operație, primește despăgubiri de sute de mii de euro din partea medicilor și a spitalului. Vezi povestea sa!

medici sala operatie spitalul judetean botosaniO tânără din Botoșani, care a fost la un pas de moarte după o operație, primește despăgubiri de 500.000 euro din partea medicilor. Decizia Judecătoriei Iași nu este însă definitivă.

Monica, tânăra din Botoșani care în urmă cu câțiva ani s-a aflat la un pas de moarte din cauza unor inervenții chirurgicale eșuate a cerut să fie despăgubită de spitalele în care a fost internată.

Astfel, pe 13 martie 2017, botoșăneanca a deschis la Judecătoria Iași un proces prin care solicita ca judecătorii să-i acorde despăgubiri pentru toate suferințele fizice și psihice cauzate de tratamentul medical necorespunzător primit la spitalele Sfântul Spiridon și Maternitatea Elena Doamna. Tânăra a solicitat despăgubiri atât de la cele două spitale, dar și de la doi dintre medicii care au operat-o și anume, ginecologul Răzvan Vladimir Socolov de la Maternitatea Elena Doamna și Dan Niculescu, medic primar din Clinica de Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Monica avea doar 19 ani pe 23 martie 2014 când a fost internată la Maternitatea Elena Doamna, fiind diagnosticată cu o sarcină extrauterină. Pentru eliminarea sarcinii medicul Răzvan Socolov a decis să intervină chirurgical. Medicul a efectuat o intervenție laparoscopică (procedură medicală ce folosește un tub subțire, lumina ce este introdus în abdomen). În timpul operației însă, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele de sânge, s-a trecut la intervenția chirugicală clasică.  După câteva ore de la finalizarea operației, tânăra a început să sângereze fiind nevoie de a doua intervenție. A doua zi, dimineață, tânăra a fost operată a treia oara, de această dată fiind chemat un chirurg vascular și un chirurg generalist. A fost scoasă din sal în stare critică și transferată la Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. Dupâ câteva zile, medicii au supus-o unei alte intervenții chirurgicale, fiindu-i scoasă o porțiune din colon. După aceea Monica a suferit și alte intervenții chirurgicale în special pentru refacerea tractului digestiv.

Decizia instanței nu este definitivă.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENŢĂ „SFÂNTUL SPIRIDON” IASI, invocată de acesta prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, invocată de acesta prin întâmpinare. Admite în parte cererea de chemare în judecată şi cererea conexă din dosar nr.8096/245/2017 formulate de reclamanta MIHALACHE (fostă NEAMŢU) MONICA CORNELIA în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR şi NICULESCU DAN. Respinge cererea de chemare în judecată şi cererea conexă formulate de reclamanta MIHALACHE (fostă NEAMŢU) MONICA CORNELIA în contradictoriu cu pârâtul SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENŢĂ „SFÂNTUL SPIRIDON” IASI ca fiind introduse împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Obligă pârâţii SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR şi NICULESCU DAN la plata, în solidar, către reclamantă a sumei de 500.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale.

Admite în parte cererea de chemare în garanţie formulată de pârâtul SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR în contradcitoriu cu chemata în garanţie SC ASIGURARE ROMÂNEASCĂ – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP SA. Obligă chemata în garanţie SC ASIGURARE ROMÂNEASCĂ – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP SA la plata către pârâtul SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR a sumei de 62.000 Euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii, reprezentând parte din contravalorea daunelor morale la plata cărora a fost obligat pârâtul către reclamantă. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în garanţie formulată de pârâtul Niculescu Dan în contradictoriu cu chemata în garanţie UNIQA ASIGURARI SA. Obligă pârâţii SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR şi NICULESCU DAN la plata, în solidar, către reclamantă a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru. Respinge ca neîntemeiate cererile pârâţilor SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR şi NICULESCU DAN de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Ia act de faptul că pârâţii SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENŢĂ „SFÂNTUL SPIRIDON” IASI şi chematele în garanţie nu au solicitat cheltuieli de judecată. Ia act de faptul că pârâtul SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR nu a solicitat obligarea chematei în garanţie la plata cheltuielilor de judecată aferente cererii de chemare în garanţie. Obligă pârâţii SPITALUL CLINIC DE OBSTRETICĂ-GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA” IAŞI, SOCOLOV RĂZVAN VLADIMIR şi NICULESCU DAN, în solidar, la plata către STATUL ROMÂN a sumei de 26174 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru de la plata căreia a fost scutită reclamanta, aferentă daunelor morale admise. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Iaşi. Pronunţată azi, data de 19.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  9000/2024  19.06.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *