FOTO Doliu în învățământul botoșănean! S-a stins din viață un profesor de elită de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Învățământul botoșănean pierde încă unul dintre profesorii săi de elită! Luni dimineață, pe patul de spital, după o suferință cronică, inima celui care a fost mentorul a zeci de generații de elevi a încetat să mai bată!

Profesorul Teodor Crăciun a absolvit cursurile Facultății de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, în anul 1961. Din același an, va fi repartizat la Școala Medie Mixtă din Gura Humorului, având și clase de liceu, în prezent Colegiul Național „Alexandru cel Bun”, la catedra de matematică. O frumoasă coincidență a făcut ca acolo să-i devină profesor de matematică elevului, pe atunci, Nicolai Brădățan, aflat în ultimul an de liceu, pentru ca, peste ani, cei doi să devină colegi de cancelarie, la Botoșani.

Din 1969, domnul Crăciun devine titular pe disciplina matematică, la actualul Colegiu Național „Mihai Eminescu”, din Botoșani, unde va preda până în anul 2000, când s-a pensionat.

A fost profesorul, chiar și dirigintele, mai multor actuali profesori de la această prestigioasă unitate de învățământ, unul dintre foștii săi elevi fiind regretatul Mihail-Viorel Vasilică, cel care a condus, ca director, destinele colegiului între 1991-2008. Mulți dintre miile de foști elevi ai săi sunt astăzi profesori, medici, ingineri, ofițeri, specialiști în diverse domenii de activitate, cu toții având de mulțumit pentru devenirea lor profesională și domnului profesor Crăciun.

După ce s-a pensionat, a continuat să participe la viața școlii, fiind invitat, alături de profesorii pensionari, la activitățile extrașcolare ale colegiului. În ultimii ani, o suferință cronică l-a împiedicat să ne mai fie alături. La vârsta de 86 de ani a plecat la Ceruri, unde va rezolva probleme de matematică alături de colegii de aceeași specialitate, regretații profesori Sociu și Pricope. Trupul neînsuflețit se află la Biserica Sf. Paraschiva, de pe Unirii, iar ceremoniile înmormântării încep mâine, la ora 12.00.

Suntem alături de soție, de băiat, de întreaga familie, cărora le transmitem condoleanțele noastre sincere! Rămas bun, Domnule Profesor Teodor Crăciun! Dumnezeu să vă dea cuvenita odihnă!, transmite printr-un comunicat Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *