ANM anunţă de când se încălzeşte vremea. E mult mai rece decât normalul perioadei: „Vor fi temperaturi de 30 de grade Celsius”

Au venit noi alerte de vreme rea de la meteorologi. Este în vigoare un cod galben de ploi, de grindină și vijelii pentru cea mai mare parte din țară.  În plus, este mult mai frig decât ar fi normal pentru această perioadă.

„Fenomene specifice instabilității atmosferice vom avea și în această după-amiază și spre seară, ceea ce fac subiectul unei atenționări meteorologice de cod galben pentru Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Moldovei, nordul Olteniei și nordul Munteniei, zone în care astfel de fenomene vor fi mai intense.

Ne referim la averse ce vor căpăta și aspect torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină și mai mult decât atât, cantități importante de apă, de peste 25-30 l/metru pătrat, pe alocuri chiar peste 40-50 de litri pe metrul pătrat. Deci, fenomene ca cele prezentate în material mai pot apărea și pe parcursul zilei de astăzi, dar și mâine, cu precădere în partea de centru și de est a teritoriului, în condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 17-18 grade în zonele în care vom avea astfel de fenomene, prin Transilvania, prin Moldova, până la 26-27 de grade Celsius în partea de vest a teritoriului.

De altfel, fenomene de instabilitate atmosferică vom avea și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse. Şi mâine vom avea astfel de fenomene.

De vineri, ne așteptăm la o ameliorare și o încălzire a vremii. Temperaturile maxime se vor apropia și chiar vor depăși ușor valori de 30 de grade Celsius, cel mai probabil în weekend.

Și în Capitală, la fel. Pe parcursul zilei de astăzi, gradul de instabilitate atmosferică va fi destul de accentuat, se va manifesta prin perioade cu averse, posibil și descărcări electrice, o temperatură maximă modestă 22 de grade probabil, însă mâine va fi ușor mai cald atât 23-24 de grade.

În Bucureşti, pe parcursul acestui weekend vom avea temperaturi ridicate, temperaturi ce vor atinge valori de 30 de grade Celsius”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *