Avansaţi înainte de destituire

Una calda, alta rece pentru angajatii Ministerului Administratiei si Internelor. Dupa valul de disponibilizari anuntat la inceputul lui iulie, a venit acum randul avansarilor in grad. La Inspectoratul Judetean de Jandarmi, de exemplu, un maistru militar si 64 de subofiteri au primit ieri cate o tresa in plus, printre acestia aflandu-se si patru dintre cei 22 de subofiteri care au primit preavizele si urmeaza sa fie disponibilizati peste doua luni. „Asa s-a intamplat, aceste avansari fiind facute doar pentru indeplinirea stagiului minim in grad„, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, plutonierul major Dan Izotov.

O situatie oarecum similara s-a intamplat si la Politia de Frontiera, unde peste 160 de agenti au fost avansati in grad la termen pe 24 iulie, iar dupa o saptamana au trecut prin focul examenelor. „In total, 40 de agenti au fost pusi la dispozitie in urma evaluarilor, cinci dintre ei fiind din randul celor avansati in urma cu numai o saptamana„, a recunoscut inspectorul Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul inspectoratului.

Cei 40 aflati pe lista neagra a disponibilizatilor au obtinut rezultate jalnice la evaluari, unii dintre ei reusind sa raspunda doar la una sau la maxim patru intrebari din chestionarul tip grila. De exemplu, unul dintre agenti, care dorea sa renunte la uniforma, a iesit din sala la evaluari dupa numai trei minute, dupa ce a bifat la intamplare raspunsul la prima intrebare. In schimb, la Inspectoratul Judetean de Politie evaluarile abia incep, 11 agenti urmand sa paraseasca sistemul. Asta dupa ce, in luna martie, 122 dintre ei au fost avansati in grad la termen

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *