FOTO PS Nichifor Botoșăneanul a sfințit casa socială „Sfânta Irina” din Botoșani. Sute de credincioși prezenți la slujbă

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia “Nașterea Maicii Domnului” – Pacea din Botoșani. Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat și sfințit casa socială “Sfânta Irina” construită lângă biserică.

Între anii 2022-2024 a fost zidită casa socială “Sfânta Irina” a Parohiei “ Nașterea Maicii Domnului” – Pacea, Protopopiatul Botoșani.  Casa socială a fost construită pe amplasamentul unei magazii vechi, fiind formată din: subsol, parter și mansardă.

Lucrările de zidire a casei sociale au fost demarate la inițiativa și prin purtarea de grijă a preotului paroh Mihai Marian Macuc , fiind posibile prin jertfa și osteneala enoriașilor parohiei, a primarului Cosmin Andrei, precum și prin sprijinul donatorilor și binefăcătorilor.

Casa Sfânta Irina cuprinde proiectul „Ajută mama și copilul” alcătuit din sala Agapi cu haine, produse de igiena și alimente pentru mame si copii, apartamentul Pro Vita, Sala Elpis  sau capela mortuară nr. 2 cu intrare separată de restul clădirii, Sala Pistis – sală de activități educativ-culturale, folosită și ca spațiu pentru activități cu tinerii și nu numai și o toaletă publică.

„Prin ” Ajuta mama si copilul” ne dorim sa sprijinim cat mai multe mame pentru a si creste mai usor copiii si de asemenea sa salvam cat mai multi copii de la avort. Mamele sa simta ca nu sunt singure, cineva se gandeste la ele si le ajuta concret”, ne-a mărturisit preoteasa Anamaria Macuc.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *