Cosmin Andrei anunță extinderea programului „Student la Botoșani” de la Universitatea A.I Cuza cu noi secții ale Universității Ștefan cel Mare din Suceava

În administrația Cosmin Andrei s-a reușit pentru prima dată în istoria municipiului Botoșani să se deschidă o Filială a unei Universități de stat prestigioase cum este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Primarul a discutat deja extinderea programului „Student la Botoșani” cu noi specializări de la Universitatea Ștefan cel Mare din Botoșani.

Am promis în 2020, alături de colegii mei Doina Federovici și Marius Budăi, că voi aduce la Botoșani o universitate pentru ca tinerii din orașul nostru să aibă posibilitatea să învețe acasă la ei. Am reușit să deschidem Filiala Botoșani a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Avem deja prima promoție de studenți la programele de licență și de master. Cel mai important este că absolvenții de liceu din Botoșani pot continua studiile universitare aici, iar părinții nu mai trebuie să suporte cheltuieli de transport, masă și cazare în județele învecinate. Mai mult decât atât, dacă se angajează după terminarea liceuluui și vor să urmeze și studii superioare, o pot face mult mai ușor dacă au și locul de muncă și facultatea în același oraș”, a declarat Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei a anunțat că va face toate demersurile până la finalul actualului mandat pentru a semna și colaborarea cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava pentru a deschide o filială în municipiul Botoșani. „Așa cum am deschis în urmă cu 3 ani Filiala Botoșani a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, la fel voi deschide Filiala Botoșani a Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Vreau să avem cât mai multe programe de studii superioare la noi în oraș pentru ca tinerii noștri să urmeze o facultate la ei acasă”, a subliniat edilul.

Primarul a lăudat și inițiativa colegului său Lucian Trufin candidat pentru Președinția Consiliului Județean privind programul „Școli de meserii” și a spus că va colabora cu acesta pentru a deschide o astfel de unitate și în municipiul Botoșani.

Școala de meserii înființată de Lucian Trufin la Vlăsinești din 2015, când era primar al acestei comune e un model de succes pentru păstrarea tinerilor la noi în județ. Îl susțin pe Lucian Trufin pentru a deveni președinte la Consiliul Județean ca să deschidă astfel de școli de meserii în mai multe zone din județ, în funcție de specificul activităților economice din fiecare regiune, inclusiv în municipiul Botoșani”, susține primarul Andrei.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *