VIDEO Controale pe Lacul de acumulare de la Negreni, dar și pe iazurile de pe Valea Ibănesei pentru prevenirea braconajului

Garda de Mediu Botoșani, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșanii au efectuat, joi, o serie de controale pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol pe AcumuVlarea Negreni, comuna Știubieni, județul Botoșani și zona adiacentă, în contextul respectării măsurilor privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

Acțiunile s-au desfășurat în cadrul ariei de protecție specială avifaunistică – Iazurile de pe Valea Ibănesei – Bașeului – Podrigăi, respectiv Acumularea Negreni.

Habitatul piscicol natural Acumularea Negreni, în suprafață de 290 ha luciu de apă, este contractat de către AJVPS Botoșani conform contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ nr. 86/10.01.2024.

În cadrul acțiunii a fost folosită o ambarcațiune cu motor aparținând AJVPS Botoșani, verificându-se astfel luciul de apă în zonele predispuse a fi expuse braconajului piscicol. Totodată s-a patrulat pe ambele maluri ale acumulării.

În timpul verificărilor nu au fost constatate neconformități conform prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *