Zeci de femei din Botoșani vor să ajungă primar! Câte candidate la primării avem la alegerile locale din 9 iunie

Foto: REX

Aproape 10% dintre candidaţii la funcţia de primar la alegerile locale din 9 iunie din judeţul Botoşani sunt femei, potrivit datelor centralizate de autorităţile electorale.

În cursa pentru funcţia de primar în cele 78 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ s-au înscris 274 de candidaţi, iar dintre aceştia 27 sunt femei, scrie Agerpres.ro. Din cele 27 de femei candidat, 24 sunt susţinute de partide politice, iar trei sunt independente.

Partidele care susţin cele mai multe femei la funcţia de primar sunt Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, care au fiecare câte şapte candidaţi de sex feminin.

De asemenea, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor are şase femei candidat la primării, iar Mişcarea România Suverană doi. Totodată, Alianţa Dreapta Unită şi Alianţa Naţional Creştină propun câte o femeie candidat.

Potrivit sursei citate, există două unităţi administrativ teritoriale în cadre s-au înscris câte două femei la funcţia de primar, respectiv municipiul Botoşani şi comuna Călăraşi.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Doi soți din Botoșani și-au cumpărat o masă și niște scaune de la un magazin de mobilă. Când au ajuns acasă și-au pus mâinile în cap când s-au uitat la scaune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *