Crește numărul insolvențelor! Încă trei firme din Botoșani au intrat în procedură de insolvență

Crește numărul insolvențelor din județul Botoșani. Încă trei firme au intrat în procedură de insolvență în baza unor hotărâri emise de Tribunalul Botoșani. Este vorba de societățile comerciale Mitrobac Distribution SRL, Intersid SRL și Axa Pro Construct SRL.

Toate cele trei firme au intrat în insolvență la solicitarea administratorilor acestora. În cazul Axa Pro Construct SRL au existat două cereri depuse la instanță, una din partea administratorului, care a fost admisă, și una din partea Administrației Județene a Finanțelor Publice. Iată cele trei decizii ale instanțelor:

  • Admite cererea debitoarei MITROBAC DISTRIBUTION SRL. În temeiul art. 71 alin. 1 teza II rap. la art. 145 alin. 1 lit. A pct. a) din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, cu intrarea în faliment a debitoarei MITROBAC DISTRIBUTION SRL, reprezentată prin Baciu Simona Elena. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza I din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Cabinet Individual de Insolvenţă Liahu Doru, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei. În temeiul art. 145 alin. 2 lit. a) din Legea 85/2014, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii
  • Admite cererea debitoarei INTERSID SRL. În temeiul art. 71 alin. 1 teza I din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă a debitoarei INTERSID SRL În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza a II -a din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe CII Ioniceanu Mihaela care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei. În temeiul art. 99 din Legea 85/2014, Dispune ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii: debitorului, creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor potrivit art. 74 şi Oficiului Registrului Comerţului. Notificarea va fi publicată, pe cheltuiala averii debitorului, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Creditorii care se opun deschiderii procedurii trebuie să depună opoziţia la Tribunalul Botoşani – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în termen de 10 zile de la primirea notificării. Fixează termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului la data de 28.06.2024 Fixează termenul pentru verificarea creanţelor, de întocmire şi de publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la 19.07.2024. Contestaţiile la tabelul preliminar trebuie depuse la tribunal în termen de 7 zile de la publicarea în B.P.I.
  • Admite cererea debitoarei AXA PRO CONSTRUCT SRL. Ia act că, prin încheierea din data de 10.05.2024 s-a dispus conexarea dosarului nr. 634/40/2024, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei AXA PRO CONSTRUCT SRL, la cererea creditoarei DGRFP Iaşi-AJFP Botoşani, pe care o califică drept cerere de creanţă. În temeiul art. 71 alin. 1 teza II rap. la art. 145 alin. 1 lit. A pct. a) din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, cu intrarea în faliment a debitoarei AXA PRO CONSTRUCT SRL, reprezentată prin Feciuc Petrică. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza I din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Cabinet Individual de Insolvenţă Liahu Doru, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei. În temeiul art. 145 alin. 2 lit. a) din Legea 85/2014, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Aparat de zbor prăbușit într-o localitate din Botoșani. Ce spun autoritățile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *