FOTO Protest la o instituție din Botoșani! Angajații se plâng de discriminare salarială

Angajații unei instituții din Botoșani au declanșat un protest spontan, joi dimineață, și au întrerupt activitatea pentru câteva ore. Este vorba despre angajații Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, care se plâng de discriminări salariale.

Oamenii spun că au salarii mult mai mici comparativ cu volumul mare de muncă, personalul este insuficient,  echipamentele folosite sunt uzate moral și fizic.

Suntem profund indignaţi de discriminarea salarială la care suntem supuşi în comparaţie cu funcţionarii publici ai altor agenţii şi instituţii judeţene, cărora li s-au stabilit salariile prin OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară. Nu solicităm decât alinierea salariilor, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor servicii deconcentrate. Nu solicităm privilegii suplimentare faţă de alte instituţii judeţene, ci doar încetarea discriminării şi respectarea drepturilor noastre legitime”, au afirmat reprezentanții agenției.

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *