FOTO Scuterist cu dosar penal după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii de frontieră botoșăneni. Bărbatul nu era coerent în vorbire și emana halenă alcoolică

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au depistat în trafic un cetățean român care conducea un scuter, deşi consumase băuturi alcoolice și nu deținea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 13 mai, în jurul orei 22.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe raza localității Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani, un scuter marca Piaggio, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Poliţiei Rutiere Darabani, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 0.66 mg/alcool pur în aerul respirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, colegii noștri au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis”, transmit reprezentanții ITPF Iași.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *