Vreme capricioasă în România, până în iunie. Prognoza meteo ANM pentru perioada 13 mai-10 iunie 2024

România se va confrunta cu o vreme capricioasă în următoarele patru săptămâni, în perioada 13 mai-10 iunie 2024. Temperaturile și cantitățile de precipitații vor fluctua de la o săptămână la alta, după cum arată prognoza ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, estimările pentru intervalul 13 mai – 10 iunie.

Vremea în săptămâna 13 – 20 mai 

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nordice, centrale, estice și local în cele sudice,

Vremea în săptămâna 20 – 27 mai

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în vestul și sud-vestul teritoriului, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

Vremea în săptămâna 27 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare local în estul și sudul țării.

Vremea în săptămâna 3 – 10 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țăriim, potrivit Antena3CNN

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *