Weekend cu două anotimpuri, în România. Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile

ploiUn weekend cu două anotimpuri. Sâmbătă, în aproape toată ţara, vremea va fi frumoasă şi caldă. Temperaturile vor scădea însă brusc duminică.

Vreme schimbătoare de la o zi la alta. Astăzi (sâmbătă, 11.05.2024 – n.red.) avem temperaturi uşor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Vorbim de maxime de la 18-19 până la 25-26 de grade Celsius, dar majoritatea valorilor se vor situa peste 20 de grade, a arătat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

„Duminică, temperaturile vor scădea în toate regiunile, astfel încât vremea va deveni chiar răcoroasă. Toate acestea sub influența unui front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării noastre și va aduce mâine, pe lângă scăderea valorilor termice, și fenomene specifice instabilității atmosferice. Acestea vor fi mai frecvente și mai intense, probabil, în zona Olteniei, dar se vor manifesta și în celelalte regiuni, poate pe arii mai restrânse în partea de nord și de nord-est a teritoriului”, a mai spus meteorologul ANM.

Şi temperaturile minime vor fi în scădere, astfel încât în următoarele nopți vom înregistra temperaturi ușor negative în depresiunile din estul Transilvaniei.  De altfel, în săptămâna care urmează temperaturile vor varia foarte puțin de la o zi la cealaltă. Se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă, cu valori de la 13-14° în depresiunile din estul Transilvaniei și în zona litoralului, până la cel mult 22-23-24° cu mici variații în regiunile vestice, potrivit Antena 3 CNN

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *