Fermierul din Botoșani cu peste 50 de vaci românești: „Laptele îl predau către procesator cu 1,8 lei/litru, în condițiile în care în supermarket ajunge la chiar 6 lei/litru”

Iulian Siminic, fermier din comuna Mitoc, județul Botoșani, se ocupă de zootehnie de aproximativ 20 de ani și deține o fermă mixtă de familie, un efectiv de 50 de vaci mulgătoare Bălțată cu negru, Bălțată românească și Holstein, pentru care depune foarte mult suflet. Fermierul deține și o fermă vegetală, cca. 130 ha.

,,Nu știu dacă vaca de lapte va avea viitor în România, pentru că, efectivele scad pe zi ce trece. Laptele îl predau către procesator cu 1,8 lei/litru, în condițiile în care în supermarket ajunge la chiar 6 lei/litru. Se importă peste 60% lapte din stăinătate. Laptele ne ajută doar să supravețuim. Nu există zootehnie fără agricultură, iar genetica ajută! Fără genetică nu vom avea lapte! Nu am ales vaca de carne pentru că aduce beneficii doar o singură dată la doi ani, în schimb la vaca de lapte, azi mulg, azi am banii, iar banii rulează în fermă și ne ajută și pe partea de vegetal. Avem bani măcar pentru supravețuit, pentru că de investiții nici nu este vorba’’, declară Iulian Siminic, fermier din comuna Mitoc, județul Botoșani, potrivit Lumea Satului.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *