Preot acuzat că i-ar blestema pe oamenii din sat și că și-ar fi făcut o amantă: Dacă îi dădea lumea 5 lei la liturghie, spunea că el a venit din Botoșani pentru 5 lei?

Un preot botoșănean, cu parohie în județul Iași, a fost oprit temporar de la slujire și a ajuns la judecata superiorilor, după ce a stârnit nemulțumirea enoriașilor.

Oamenii susțin că parohul i-ar blestema, că ar fi adus icoane nepotrivite în biserică și chiar că și-ar fi făcut o iubită în sat, deși este căsătorit. Ultima dată, a fost nevoie de intervenția Poliției și Jandarmeriei ca să aplaneze conflictul dintre enoriași și preot.

Conflictul dintre enoriași și preot a atins apogeul chiar înainte de Florii. Mânioși, oamenii au oprit în drum mașina în care era parohul și nu au mai lăsat-o să treacă, de față cu polițiștii. Starea de tensiune între enoriași și preot de veche de câțiva ani, spun localnicii. Mulți dintre localnici nici n-au mai mers la biserică, de supărare.

Bărbat„Atât aș vrea să-l întreb pe preot: de ce m-a scris el pe toacă. A avut amantă în sat, știau toți că au văzut-o pe stradă, au văzut-o cu preotul. Deci avea o răutate în el. De exemplu, când a fost ultimul mort în sat, a blestemat oamenii în față, a zis că e un sat de tâlhari.”

Femeie„S-a purtat cu lumea groaznic de urât. De bani nu era mulțumit niciodată. Dacă îi dădea lumea 5 lei la liturghie, spunea că el a venit din Botoșani pentru 5 lei? Pe lângă asta și-a găsit amantă în sat.” 

Bărbat„În Crezul și în tatăl nostru a băgat înnoiri care nu sunt în ortodoxia noastră. La Tatăl nostru a schimbat unele cuvinte, la Crez, un Crez pe care n-am mai auzit până acum. Icoană, a băgat icoana, din astea care nu sunt în canoane. Cu pruncul Iisus grăsuț, mai lumesc așa.”

La rândul lui, nemulțumit de săteni, preotul s-ar fi răzbunat în felul său.

Femeie„A tras clopotul într-o seară o oră și 40 de minute. S-a speriat lumea. A doua zi a venit la mine și zice: ”Tanti Nuța, am tras clopotul pentru lumea din sat care nu poate suferi”.”

Superiorii de la Mitroplie l-au oprit temporar pe preot de la slujire și au adus alt paroh în sat. Oamenii spun că, la plecare, ar fi făcut prăpăd în casa parohială.

Constantin Sturzu, Mitropolia Moldovei si Bucovinei: „Pot să vă confirm că preotul nu mai slujește. S-a ținut cont de tulburarea de acolo. Acest caz a fost preluat de Consistoriul Eparhial.”

Preotul nu a răspuns miercuri, pentru a comenta acuzațiile aduse de enoriași, transmite ProTV

Google New Urmareste-ne pe Google News

Comuna din Botoșani în care o singură persoană candidează pentru funcţia de primar: „Este o situaţie atipică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *