Gestul făcut de câțiva oameni cu suflet mare în memoria artistului botoșănean Cătălin Relenschi

Câțiva oameni cu suflet mare au fost un gest de suflet în memoria artistului botoșănean Cătălin Relenschi care a murit la doar 40 de ani din cauza unei afecțiuni medicale.

O icoană cu Iisus Hristos, realizată de Cătălin Relenschi, a ajuns în Biserica „Sfânta Parascheva” din comuna Roma.

„Icoana cu Mântuitorul Iisus realizată de fratele meu Cătălin Constantin Relenschi a ajuns la Biserica Sfânta Parascheva din Comuna Roma din Botoșani mulțumită gestului frumos făcut de Mirela Bucătaru și Milo Milo , Milo Oronzo în a căror colecție se afla. Ne-am bucurat mult să știm că lucrarea lui Cătălin a găsit un asemenea loc în care să sălășluiască”, spune fratele acestuia, Daniel Relenschi.

După terminarea liceului, Cătălin s-a înscris la Facultatea de Jurnalism, din cadrul Universității Apollonia din Iași. Mai târziu, a urmat cursurile Școlii de Artă George Enescu din Botoșani.

Și-a descoperit înclinația artistică chiar din copilărie, pe care și-a petrecut-o în Vorniceni, un sat aflat la 30 de km de Botoșani.

„Aici îmi găseam refugiul, în armonie cu natura. Desenam copaci și aveam nenumărate surse de inspirație care mă fascinau. Îmi plăcea să observ oamenii satului, mă împrieteneam cu ei și chiar mă implicam în activitatea lor. Am avut bunici extraordinari, Adela si Alexandru Maxin, iar ei au fost cei care mi-au împărtășit din experiențele și înțelepciunea lor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care îmi doream să ajung din nou la țară”, povestea Cătălin în cadrul unui interviu.

A desfășurat proiectul „Flori pentru doctori”; dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu Covid 19. Prima pictură a fost realizată pentru medicul Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Botoșani.

Operele sale rămân să dăinuie în timp, dar familia îndurerată se pregătește acum să îl înmormânteze cum se cuvine.

„Ca artist, consider că este bine să oferi lumina prin operele tale, că de întuneric este plină lumea.”, spunea Cătălin.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *