ÎPS Teofan, la Botoșani: Oricât de tânăr, oricât de sănătos sau de inteligent ești, lumea nu începe cu tine și nu se sfârșește cu tine. Fii atent la viața ta!

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a transmis, marți, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, la Botoșani, un mesaj care a mers la inimile tuturor credincioșilor. El a vorbit despre cât de important este să ne trăim viața frumos, atât când suntem tineri, cât și când îmbătrânim.

Înaltul ierarh a amintit de sfatul oferit de Patriarhul Teoctist, născut la Botoșani: „chiar dacă simți că ai viața înainte, să nu crezi niciodată că lumea începe cu tine și se sfârșește cu tine”.

„Astăzi (n.r.) îi cinstim împreună pe Sfântul Gheorghe și pe Sfântul Iosif. Unul tânăr, altul încărcat de ani și chemarea lor către noi cei tineri sau cei în vârstă este a ne trăi tinerețea, maturitatea sau bătrânețea frumos. Și Sfântul Gheorghe și Sfântul Iosif ne spun în esență același lucru: Chiar dacă suntem tineri și ni se pare că viața ne este înainte, să ascultăm sfatul pe care, vrednicul de pomenire, Patriarhul Teoctist, care iubea atât de mult aceste locuri spunea: „chiar dacă simți că ai viața înainte, să nu crezi niciodată că lumea începe cu tine și se sfârșește cu tine”. Oricât de tânăr, oricât de sănătos sau de inteligent ești, lumea nu începe cu tine și nu se sfârșește cu tine. Fii atent la viața ta! Iar pentru noi, cei în vârstă, se cuvine a ne aștepta din clipă în clipă să plecăm din lumea aceasta și să plecăm frumos, cu bătrânețe frumoasă, așa cum a fost frumoasă bătrânețea Sfântului Iosif, încărcată de ani, gârbov, dar cu inima tânără, inima plină de milostivire, pe care și-o arăta față de toți cei săraci ai Iașilor, de la Sfârșitul veacului al XIX-lea, început de veac XX”, a spus ÎPS Teofan.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *