Profesor din Botoșani condamnat după un gest incalificabil. Victimă a fost un elev de-al său

Un profesor din județul Botoșani a fost condamnat, marți, definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorolor. Este vorba de profesorul Călin Stroe, de la Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești, care a primit din partea Curții de Apel Suceava o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că ar fi sărutat un elev de-al său. De asemenea, el nu va mai avea voie să se apropie de elevul său timp de doi ani.

Instanța din Suceava a menținut astfel pedeapsa inițială dictată, pe 10 ianuarie 2024, de Tribunalul Botoșanio.

Faptele s-au întâmplat în luna februarie a anului trecut,  atunci când, pe parcursul a două zile, băiețelul ar fi fost chemat în biroul profesorului și ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz.

„La data de 18 februarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției orasului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 14 -17 februarie a.c., un minor de 15 ani, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale, în timp ce se afla la cursurile unității de învățământ în care este elev.  Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în zilele de 14 și 17 februarie a.c., minorul, în timp ce se afla în biroul unui cadru didactic, din liceul la care este elev, ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz de acesta”, susținea, la momentul respectiv, Poliția.

Între timp, botoșăneanul a demisionat din sistemul de învățământ.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi inculpatul Călin Stroe împotriva Sentinţei penale nr. 16 din 09.01.2024 a Judecătoriei Botoşani pronunţată în dosarul nr. 9720/193/2022. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Reţine în încadrarea juridică a infracţiunii de corupere sexuală a minorilor (două acte materiale), prev. de art. 221 alin. 2 ind. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului CĂLIN STROE, şi dispoziţiile art. 5 Cod penal (privind legea penală mai favorabilă).

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 241 alin. 1 lit. c Cod penal, constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul CĂLIN STROE, la data pronunţării prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 şi 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru persoana vătămată minoră, în cuantum de 510 lei, conform delegaţiei nr. 923/2024 – avocat Croitoru Veronica, ce se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 23 aprilie 2024, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  515/2024  23.04.2024

 

Scandalos! Un profesor de la un liceu din Botoșani, acuzat că ar fi agresat sexual un elev

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *