ÎPS Teofan, la Botoșani: Un creștin adevărat este un om cu inimă mare, un om care suferă pentru sine, dar suferă și pentru ceilalți

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a participat, luni, la procesiunea organizată la Botoșani alături de zeci de preoți și mii de credincioși. El a vorbit despre cât de importantă este credința în viața omului, dar și ce însemnă a fi un adevărat creștin.

„Precum Sfântul Gheorghe a lui Dumnezeu, să devenim și noi biruitori și se împlinește aceasta prin credință, nădejde și dragoste. Să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute, să întindem și noi intru-câtva din ceea ce a fost sfântul Iosif cel Milostiv, încercând a înțelege că un creștin adevărat este un om cu inimă mare, un om care suferă pentru sine, dar suferă și pentru ceilalți încercând să introducă în inima sa care se cuvine a fi tot mai largă, tot mai largă, pentru a-i cuprinde pe toți și pe toate”, a spus părintele mitropolit.

Totodată, PS Nichifor Botoșăneanul, prezent și el la importantul ceremonial religios, a precizat că această procesiune este o „mărturisire și o mărturie” a credinței.

Inițial,  Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a oficiat slujba Vecerniei Mari cu Litie la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani, împreună cu Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul și cu Preasfinţitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Cu prilejul cinstirii ocrotitorului municipiului Botoşani, marți, 23 aprilie, de la ora 9.30, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la hramul Bisericii „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, şi cu Preasfinţitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *