FOTO Un profesor din Botoșani a fost hirotonit preot. „Desigur, este și soț, tată, fiu și mai cu seamă om”

Fratele unui primar din județul Botoșani a fost hirotonit preot. Cosmin Melinte, profesor de religie, a primit duminică Taina Preoției. El este fratele primarului comunei Gorbănești, Ionuț Melinte.

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, Cosmin Melinte va sluji  în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Vlădiceni, comuna Bârgăuani, județul Neamț.

El este caracterizat de colegii săi drept un om „discret, blând și foarte bine pregătit”, după cum spune profesorul de religie George Brânzei.

Desigur, este și soț, tată, fiu și mai cu seamă om. Are neputințe, greutăți și griji. Este responsabil de tot ce se întâmplă administrativ în parohie și va da seama de sufletul fiecărui creștin încredințat înaintea Marelui Preot. Îți suntem alături, Părinte Cosmin, și te încredințăm de aceeași dragoste frățească cu care și tu ne ești aproape! Vrednic este! Axios! Dignus est!, i-a transmis profesorul.

La sfârșitul lunii martie, Cosmin Melinte a fost hirotonit diacon, anunțul fiind făcut atunci chiar de fratele său.

„Este și prima Duminică din Postul Mare și cu siguranță nimic nu este întâmplător pe acest pământ. Ne bucurăm pentru ziua de astăzi, deoarece știm cât de mult ați muncit și cu câtă nerăbdare ați așteptat această zi. Cu certitudine că este una dintre cele mai mari demnități pe care le puteți primi, care, la rândul ei, vine cu o responsabilitate cutremurătoare”, a spus primarul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “FOTO Un profesor din Botoșani a fost hirotonit preot. „Desigur, este și soț, tată, fiu și mai cu seamă om”

  1. Soț, tata, fiu, om, si-acum e și popă…. Aștept știrea în care se anunță că a devenit primar și șef de post…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *